Tanulói beszámoló: Ahogy én láttam a projektet

Iskolánk két évvel ezelőtt kapcsolódott be egy nagy projektbe, amely sok gyereket érintett, nemcsak nálunk, hanem más településeken is. Ez a pályázat a hátrányos helyzetű tanulók számára nyújtott idegen nyelvi, magyar nyelvi gyakorlási lehetőségeket, valamint kulturális, közösségi élményeket.
Én nagyon szerettem részese lenni a projektnek, sok örömteli élményt kaptam ez idő alatt.
A tanáraink tábort is szerveztek egy szépséges zempléni helyen. Szerintem minden ott nyaraló társammal együtt fergeteges emlékeket őrzünk onnan a lelkünkben is, nem csak a fényképeken. Én mindenhol igen jól éreztem magam. A sportos programokon sok kalandban, testi erősödésben volt részünk. Ráadásul meglepetésként karácsonykor ajándékokban is részesülhettünk: valamennyien iskolai segédeszközöket kaptunk – írószereket, kis számológépet is.
Időnként voltak olyan napok, amikor kézműves foglalkozásokat szerveztek a tanáraink, máskor pedig kulturális foglalkozásokat: műveltségi vetélkedőt, és a Kárpát-medence népeinek meséit bemutató délutánt. Utóbbi alkalomra jeleneteket is betanultunk, és jelmezbe öltözve adtuk elő azokat. Máskor pedig sütöttünk-főztünk.
Elutazhattunk a budapesti Természettudományi Múzeumba és a Csodák Palotájába is. Ellátogattunk Csengődre, Kiskőrösre, és a csengődi gyerekeket is vendégül láttuk Kerekegyházán. Vidám programok részesei voltunk, meg is ajándékoztuk egymást. Mi tangram játékot és őszi mécsest készítettünk nekik. Barátságok is alakultak köztünk.
Összegezve: szép élményeket kapott minden résztvevő. Gazdagodtunk lelkileg és tudásban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük